TİHDER bursiyerleri 01.02.2020 tarihinde Tokat Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde buluştu.

Her köşesinde bir anı olan bu koca çınarda öğrencilik yılları yâd edilerek kahvaltı yapıldı. Kahvaltı sonrası TİHDER Başkanı Cemal Demir; programın içeriği hakkında bilgilendirdi. Toplantının önemine ve değerine değindi. Sıcak ve samimi, selamlama konuşmasının ardından katılım sağlayan konuk ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

“Zamanın ustaları” olarak nitelendirilen mezunlar üniversiteli öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulunuldu. Abi kardeş ortamında gerçekleştirilen buluşma, hem tarihsel süreç içerisinde İmam Hatipliler olarak verilen mücadele hatırlatıldı. Hem de üniversiteli öğrencilerin kendilerini bir imam hatipli olarak geleceğe nasıl hazırlamaları gerektiği hususun da istişarede bulunuldu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Gökçe, akademi konusunda ki tecrübelerini paylaştı. Yurt dışında yüksek lisans ve doktora nasıl yapılır hususunda da bilgilendirmede bulundu. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Naci Altın, özel sektörde iş hayatına başlayabilmek ve başarılı olabilmek için üniversiteli öğrencilerin kendilerini nasıl donatmaları gerektiği hakkında tavsiyeler de bulundu. Tokat Anadolu İmam-Hatip lisesinde uzun yıllar müdürlük yapmış Fahri Delen ve uzun yıllar öğretmenlik yapmış Abdullah Özcan’da buluşmaya iştirak edenlerdi. Abdullah Özcan; İmam Hatip okullarının kurucusu Cemalettin Ökten hocanın öğrencilerine vermiş olduğu değeri anlattı. TİHDER yönetimden ise Mehmet Köprülü, Erol Demir ve İlyas Say toplantıda hazır bulundu.

Bu bilgi ve tecrübe paylaşımının akabinde bu dönem için okunmasını kararlaştırmış olduğumuz Rasim Özdenören’in “Müslümanca Yaşamak” Roger Garaudy’nin “İnsanlığın Medeniyet Destanı” adlı kitaplarının tahlilini gerçekleştirildi. Bu tahlil esnasında söz alan okurlar her birisi kitaplarda farklı birer pencere açarak içeriği zenginleştirdiler. Okumanın ve okunanın üzerine yapılan istişarenin önemine böylece bir kez daha varmış olundu.

Program akışının sonunda bursiyerlerimize kutsal topraklardan gelen zemzem ve hurma ikramında bulunuldu. Günün hatırasına fotoğraf çekinilerek toplantı sona erdi.

Haber: Adnan Şahin